Tratamentul cu ulei pentru ten care îți întinerește pielea

Share on facebook
Share on email
Share on twitter

Uleiul virgin din semințe de cactus marocan presat la rece sau uleiul de Opuntia, transformă pielea cu beneficii uimitoare. 

Fructele sale sunt pline de antioxidanți, vitamina E și acizi grași esențiali care încetinesc îmbătrânirea, cresc producția de colagen, diminuează ridurile și protejează împotriva razelor UV.

Uleiul din semințe de cactus marocan conține cel mai mare procent (88%) de acizi grași nesaturați decât orice alt ulei de frumusețe, cu un raport optim de linoleic și oleic de aproximativ 3:1

Bogat în acid linoleic, fitosteroli și polifenoli, este ideal pentru hrănirea pielii, menținând-o moale, suplă și radiantă.

Ulei de cactus marocan Arganell

157,20 lei

Fructele de cactus marocan denumite și smochine

Uleiul de cactus cu puteri vindecătoare

Mai multe companii extrag uleiul de cactus și îl vând sub formă de produse de îngrijire a pielii, inclusiv pentru pielea predispusă la acnee și pielea uscată.

Uleiul din semințe de cactus marocan nu este un ulei esențial. În schimb, este utilizat în mod obișnuit ca ulei purtător pentru a dilua uleiuri esențiale mai puternice sau ca atare pentru a stimula sănătatea pielii.

Ce este cactusul marocan?

Cactușii marocani cu fructe, numiți și Nopal sau Opuntia, cresc în părți din America, Australia, Orientul Mijlociu, Marea Mediterană și Insulele Caraibe.

În timp ce oamenii mănâncă fructele roz și dulci ale acestui cactus de sute de ani, fructele cactusului sunt cunoscute doar recent ca fiind un superaliment.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de fructe de cactus includ reducerea inflamației și reducerea glicemiei la persoanele cu diabet de tip 2.

CARE SUNT BENEFICIILE UTILIZĂRII ULEIULUI DE CACTUS?

1. Proprietăți antioxidante și antibacteriene

Antioxidanții sunt cunoscuți pentru a preveni deteriorarea pielii de către soare, îmbătrânire și alți factori de stres. Substanțele antibacteriene sunt cunoscute pentru a curăța pielea și pentru a stopa erupțiile de acnee.

Uleiul de cactus conține un nivel ridicat de antioxidanți și are proprietăți antibacteriene. De aceea poate fi folosit pentru a preveni deteriorarea pielii și erupțiile cutanate.

 

2. Un ulei suport eficient

Oamenii de știință au combinat uleiul de cactus cu vitamina A și au aplicat amestecul pe mostre de piele umană și de șobolan. Aceștia au constatat: conținutul de grăsime din uleiul de cactus a fost foarte eficient în livrarea vitaminei A în probele de piele.

Vitamina A are beneficii bine studiate pentru piele dar, atunci când este folosită singură, provoacă adesea iritații. Cercetările au concluzionat că uleiul de cactus este un suport adecvat și sigur pentru a furniza alți nutrienți care nu pot fi aplicați direct pe piele, inclusiv vitamina A.

3. Hidratarea pielii

Cercetările privind proprietățile chimice ale uleiului de cactus arată că acesta dispune de un conținut ridicat de acid linoleic. Acidul linoleic ajută pielea să rețină apa, menținând-o hidratată.

Mai multe cercetări trebuie făcute pentru a dovedi efectele hidratante ale uleiului de cactus. Dovezile susțin că este foarte eficient în ceea ce privește hidratarea pielii prin stimularea proprietăților de reținere a apei de către piele.

Spuneți părerea?
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related ~

Articles